2013, een bewogen jaar

2013 is bijna voorbij en mag met recht een rumoerig jaar genoemd worden. Voornamelijk het voorjaar was zeer hectisch met als vanouds het WK Nederland dat ik sinds 2007 organiseer (vanaf 2010 samen met Funtrax, het bedrijf van Vadym en Calvin) maar ook het nieuwe evenement in mijn portfolio: de Ultimate City Challenge.

Eind 2012 ben ik samen met EHD.nu gestart een hardloopevenement in Almere Buiten te ontwikkelen. Stap voor stap hebben we de Ultimate City Challenge neer weten te zetten. Een hardloopevenement van 10 kilometer, op die route moesten er 15 hindernissen worden overwonnen. Van zeecontainers om overheen te klimmen, een wirwar van steigerbouwwerk om doorheen te klauteren en auto’s om onderdoor te kruipen. Op 30 juni stond dit evenement als een huis, maar niet zonder het nodige bloed, zweet en tranen (vooruit, de tranen bleven in de voorbereiding achterwege, lachen gebeurde des te meer).

Met het WK Nederland op 8 en 9 juni, de Ultimate City Challenge op 30 juni en diverse kleinere (pre)events zoals de Loting voor het WK Nederland in Mei waren deze eerste maanden zeer bewogen. Een overzicht:

16 februari, Training Ultimate City Challenge
03 maart, Filmdag Ultimate City Challenge
20 Maart, Bondscoachmeeting WK Nederland
24 maart, KPN Schaatsvriendendag, Jaap Edenbaan, Amsterdam
31 maart, Training Ultimate City Challenge
28 april, Training Ultimate City Challenge
12 mei, Apenloop
14 mei, Oefenwedstrijd WK Nederland in Olympisch Stadion
18 mei, Oefenwedstrijd WK Nederland op KNVB – Zeist
22 mei, Loting WK Nederland
25 mei, Training Ultimate City Challenge
8 & 9 juni, WK Nederland
16 Juni, Huldiging winnaars WK Nederland op de Amsterdamse Grachten
30 juni, Ultimate City Challenge

Van vrije tijd geen sprake.
Van lange dagen, avondmeetings en kilometers maken op de motor van afspraak naar afspraak des te meer. De route Diemen – Almere kan ik ondertussen dromen/met de ogen dicht rijden. Een slopend voorjaar.

En mooie evenementen zijn het geworden. Zie hieronder het resultaat.
Voor 2014 staan alle plannen alweer in de steigers. Zowel het WK Nederland (14 en 15 juni) als de Ultimate City Challenge (25 mei) staan weer op de agenda, samen met een aantal andere (pre) events. We’ll keep you posted!

Ultimate City Challenge 2013

WK Nederland 2013

Leave a Reply