Ultimate City Challenge 2013

De Ultimate City Challenge is de uitdaging voor elke sporter. Dit is meer dan een hardloopwedstrijd, meer dan een klimmuur, zwaarder dan een sessie in de sportschool.

Op 30 juni 2013 brachten wij Almere Buiten in beweging.
Dit concept is overgewaaid uit Amerika. Bekend van de Urbanathlon in Amsterdam (september 2012) Een soort Survival-run door de stad. Met obstakels die je in een stad tegen zou kunnen komen.

In Almere Buiten hebben wij in samenwerking met de gemeente, politie en GGD een route van 10 kilometer uitgezet.
10 km met 15 tot 20 obstakels in de route. Te denken valt aan containers om overheen te klimmen, auto’s om onderdoor te kruipen, bussen om doorheen te rennen, roadbarriers, steigerbouw, muren, trappen, et cetera. Het is zo gek niet te bedenken, maar wij doen het wel. Alles wat wij in het dagelijks leven op straat/in de stad tegen komen is een potentieel obstakel. Medische ondersteuning was ruimschoots aanwezig, het verkeer werd geregeld, de veiligheid werd gewaarborgd. Dat is het belangrijkste bij een evenement van dit formaat.

500 deelnemers, 1 grote uitdaging, 1 geweldige dag.
Met de start op het dak van de Parkeergarage (Kaboutergarage) en de finish op het Globeplein was deze dag een groot succes, ondanks de tegenvallende aantallen lopers. Deelnemers kwamen uit het hele land.

De snelste lopers kwamen binnen de 45 minuten al binnen. Ongekend. Almere Buiten in beweging

Leave a Reply