WK Nederland sinds 2007

Het WK Nederland (voorheen WK Amsterdam) is sinds het jaar 2001 een jaarlijks terugkerend evenement dat ruim veertig verschillende nationaliteiten samenbrengt, samen laat spelen en laat genieten van gezamenlijke passies voetbal en cultuur.

  • 30.000 bezoekers
  • 1500 deelnemers
  • mooi weer
  • lekker eten
  • mooi voetbal

Het evenement is gericht op de drie pijlers: Voetbal, Cultuur en Culinair

Een wereldkampioenschap voetbal, waarbij de spelers in Nederland wonen maar uitkomen voor het eigen land van afkomst. Een cultureel festival dat voor het hele gezin interessant is; podium met aanstormend talent op zeer divers muziek- en dansgebied, de kidshoek waar sport en spel voor de allerkleinsten wordt aangeboden, een bazaar waar uit alle landen de mooiste en leukste accessoires worden verkocht. Een culinair hoogstandje, vanuit meer dan 10 verschillende culturen en nationaliteiten worden er heerlijke hapjes aangeboden.

Deze twee teams kregen, zoals het hoort, een week later hun huldiging op de grachten. Een zeer geslaagde middag mede mogelijk gemaakt door de Blue Boat Company.

Sinds 2007 staat Dennis Berk in de organisatie van dit evenement. Sindsdien is het WK Amsterdam uitgegroeid van een eendaags naar een tweedaags evenement, heeft vrouwenvoetbal de intrede gemaakt en is het bezoekersaantal verdubbeld.

Gouden Giraffe:

Het WK Amsterdam is winnaar van de “Gouden Giraffe”. Het evenement is verkozen tot beste evenement van 2008 in de categorie “Charity Events”. Een prijs waar alle betrokkenen nog steeds zeer trots op zijn.

Leave a Reply